Συμβουλές και πράγματα να κάνετε στο Πόρτο, Πορτογαλία

By | 3 Αυγούστου, 2023

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι επίσης το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του βόρειου τμήματος της χώρας. Η περιοχή κατά μήκος του Douro αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO λόγω του γεγονότος ότι είναι η παλαιότερη αμπελουργική περιοχή στον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για την ιστορική παλιά πόλη. Εκτός από την πρωτεύουσα της Λισαβόνας, μια επίσκεψη στο Πόρτο είναι αναμφίβολα απαραίτητη για κάθε ταξίδι στην Πορτογαλία!

Δημοφιλή αξιοθέατα και δραστηριότητες στο Πόρτο

Εκτός από πολλά οινοποιεία, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα στο Πόρτο λόγω της μακράς ιστορίας του. Οι περισσότερες από τις συμβουλές του Πόρτο που αναφέρονται εδώ είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, γεγονός που καθιστά εύκολη την εξερεύνηση της πόλης με τα πόδια.

Ωστόσο, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι επίσης αρκετά απλή και εξαιρετικά προσιτή!

Ribeira – Παλιά Πόλη του Πόρτος

Για να έχετε μια πρώτη επισκόπηση, προτείνω μια σωστή βόλτα στην παλιά πόλη. Ο πυρήνας του «Centro Historico» εκτείνεται από το Torre 2 Clerigos μέχρι τις όχθες του Douro.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από το πάνω μέρος της Ribeira και να περπατήσετε (με μία ή δύο παρακάμψεις) στους δρόμους μέχρι το “Cais da Ribeira”. Το αγαπημένο μου μέρος είναι τα γοητευτικά, στενά δρομάκια ανατολικά του καθεδρικού ναού!

Συμβουλές και πράγματα να κάνετε στο Πόρτο, Πορτογαλία

Λιβράρια Λέλλο

Το γεγονός ότι ένα βιβλιοπωλείο είναι πλέον ένα από τα αξιοθέατα στο Πόρτο είναι επίσης χάρη στο Instagram. Λόγω του παραμυθένιου εσωτερικού σχεδιασμού με την μοναδικά καμπυλωτή ξύλινη σκάλα του, το Livraria Lello, που άνοιξε το 1906, είναι ένα από τα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία στον κόσμο (όσον αφορά το Guardian & Lonely Planet) για κάποιο λόγο.

Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών, το 2015 εισήχθη εισιτήριο 5€, το οποίο μπορεί να αντισταθμιστεί με οποιαδήποτε αγορά στο κατάστημα. Ωστόσο, αυτή η μικρή βιβλιοθήκη έγινε τόσο δημοφιλής που θα πρέπει να περιμένετε να περιμένετε στην ουρά για αρκετή ώρα. Ως εκ τούτου, συνιστώ να έρθετε αμέσως μόλις ανοίξει το κατάστημα και να αγοράσετε το εισιτήριο εκ των προτέρων μέσω διαδικτύου – έτσι αποφεύγετε τους χρόνους αναμονής και μπορείτε να παρακάμψετε την ουρά στο ταμείο.

Torre dos Clérigos

Το καμπαναριό της ομώνυμης εκκλησίας ύψους 76 μέτρων είναι ορατό σε όλη την πόλη και χρησίμευε ως οδηγός για τους θαλασσοπόρους παλιότερα. Αν θέλετε να δείτε το Πόρτο από ψηλά, το Torre dos Clérigos είναι αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή.

Η αναρρίχηση στον ψηλότερο πύργο της εκκλησίας στην Πορτογαλία είναι λίγο προπόνηση, αλλά η θέα αναπληρώνει την προσπάθεια. Παρόμοια με το Livraria Lello, οι γραμμές μπορεί να είναι αρκετά μεγάλες καθώς η πλατφόρμα προβολής προσφέρει χώρο μόνο για λίγους επισκέπτες. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνω επίσης να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων εισιτηρίου:

Διαβάστε περισσότερα: Τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην ακτή του Ειρηνικού της Κόστα Ρίκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *