Συμβουλές και τρόποι για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε

By | 31 Ιουλίου, 2023

Γενικά δεν υπάρχουν «καλές» ή «κακές» χώρες, καθώς το έγκλημα συμβαίνει σε όλο τον κόσμο – μερικές φορές μόνο μερικές απλές συμβουλές μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλειά σας και να κάνουν πιο ευχάριστη την ταξιδιωτική σας εμπειρία.

Μάθετε τη γλώσσα

Εάν σκοπεύετε να μείνετε περισσότερο σε μια συγκεκριμένη περιοχή, συνιστώ ανεπιφύλακτα να μάθετε τη γλώσσα – όχι μόνο εμπλουτίζει την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά σας βοηθά και όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Συμβουλές και τρόποι για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε

Μιλώντας για τη Νότια Αμερική, δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί αγγλόφωνοι όσο σε άλλα μέρη του κόσμου – χωρίς να μιλάτε ισπανικά συχνά χάνεστε στη μετάφραση. Με βοήθησε πολύ να μιλάω ισπανικά, ειδικά όταν συνέβη η ληστεία και έπρεπε να μιλήσω με την αστυνομία, τους γιατρούς στο νοσοκομείο και τον οδοντίατρο μετά.

Συμβουλή: Χρησιμοποίησα ένα διαδικτυακό μάθημα γλώσσας για να μάθω ισπανικά – μου πήρε μόνο 3 μήνες για να επιτύχω ένα καλό βασικό επίπεδο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να κυκλοφορώ. Μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο μάθημα δωρεάν.

Ενημερωθείτε για τον προορισμό σας

Στις μεγάλες πόλεις πρέπει να γνωρίζετε τις περιοχές που είναι ασφαλείς και εκείνες που είναι επικίνδυνες για τους τουρίστες. Ως πολίτης από την Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική είστε εύκολα αναγνωρίσιμοι στην Αφρική, την Ασία ή τη Νότια Αμερική – σε μητροπολιτικές περιοχές η φτωχή και η πλούσια ζωή κοντά η μία στην άλλη, επομένως θα πρέπει να ενημερώσετε τον εαυτό σας σε ποιες περιοχές είναι ασφαλής να μείνετε εάν επιλέξετε τη διαμονή σας .

Να προσέχετε τα υπάρχοντά σας

Ειδικά όταν βρίσκεστε σε λειτουργία μεταφοράς (= ταξιδεύετε από επιτόπου με όλες τις αποσκευές σας σε άλλη) θα πρέπει πάντα να προσέχετε όλα τα πράγματά σας – όταν ταξιδεύετε με σακίδιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κάλυμμα βροχής για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την τσέπη.

Μεγάλος σταθμός, αεροδρόμια ή πολυσύχναστα σημεία είναι τα αγαπημένα μέρη για πορτοφολάδες, επομένως δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τις αποσκευές σας χωρίς επίβλεψη.

Συμβουλές και τρόποι για να παραμείνετε ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε

Συμβουλή: Η Pacsafe προσφέρει μια μεγάλη γκάμα αντικλεπτικών ταξιδιωτικών εργαλείων π.χ. το δημοφιλές προστατευτικό τσάντας πλάτης.

Μόνο ανάληψη σε τράπεζες

Το skimming είναι μια κοινή πρακτική σε όλο τον κόσμο – τα ΑΤΜ παραποιούνται και αντιγράφουν τα δεδομένα στην κάρτα σας απαρατήρητα. Μου συνέβη στη Χιλή και στην Ουρουγουάη, στη συνέχεια αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να κλέψουν χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Μια συγκαλυμμένη ευλογία: καθώς ακολούθησα 6) η κάρτα μου μπλοκαρίστηκε αυτόματα.

Λοιπόν..χρειάζεστε μετρητά όταν ταξιδεύετε, επομένως θα πρέπει να κάνετε ανάληψη χρημάτων μόνο εντός των τραπεζών κατά τις ώρες λειτουργίας, επειδή τα ΑΤΜ σβήνουν κυρίως κατά τις ώρες εκτός αιχμής και σε δημόσιους χώρους όπως εμπορικά κέντρα.

Επιλέξτε μια σταθερή κάρτα ταξιδιού

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να έχετε μια κάρτα από έναν πάροχο/τράπεζα που προσφέρει υποστήριξη 24/7 και διαθέτει κάποιο είδος μηχανισμού ασφαλείας. Όταν αντιγράφηκε η κάρτα μου, ένας μηχανισμός παρατήρησε την κακή χρήση και μπλόκαρε την κάρτα, επιπλέον, επικοινωνήσαμε με την τράπεζά μου μέσα σε λίγα λεπτά.

Όταν αποφασίσετε να πάρετε μια πιστωτική κάρτα, ρίξτε μια ματιά στην ενότητα ασφαλείας ή ρωτήστε την τράπεζά σας.

Μην δείχνετε τα τιμαλφή σας τριγύρω

Το να περπατάτε με τη DSLR 1000€ γύρω από το λαιμό σας θα μπορούσε να είναι πρόβλημα σε ορισμένα σημεία – ειδικά αν σκεφτείτε το γεγονός ότι η αξία της φωτογραφικής μηχανής σας μπορεί να είναι 3 φορές μεγαλύτερη από το τοπικό μηνιαίο εισόδημα.

Επομένως, θα πρέπει να βάζετε τα τιμαλφή σας, όπως ακριβές τεχνικές συσκευές, σε ένα πακέτο ημέρας και να το βγάζετε μόνο όταν το χρειάζεστε.

Γνωρίστε τον αριθμό τηλεφώνου για να αποκλείσετε τις κάρτες σας

Εάν σας κλέψουν ή παρατηρήσετε κακή χρήση της κάρτας σας, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως τον πάροχο της πιστωτικής σας κάρτας για να μπλοκάρει την κάρτα σας. Κυρίως αυτός ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνου εμφανίζεται στο πίσω μέρος της κάρτας σας: φροντίστε να τον σημειώσετε ξεχωριστά.

Να έχετε διαβατήριο και κάρτες κοντά στο σώμα σας

Χρησιμοποίησα μια ζώνη χρημάτων για να στερεώσω τα πιο σημαντικά αντικείμενα κάτω από τα ρούχα μου – δεν είναι ορατή για άλλους και σχεδόν αδύνατο να έχει πρόσβαση για πορτοφολάδες.

Χρησιμοποιήστε ένα πορτοφόλι για να πληρώσετε

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο αφού διαβάσετε την προηγούμενη συμβουλή, αλλά: εάν πληρώνετε σε καταστήματα, στο δρόμο ή τις αγορές, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα κανονικό πορτοφόλι όπου μεταφέρετε μόνο τα χρήματα που χρειάζεστε για αυτήν την ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *